Opplevelser og arrangement

Fjell og fjord

Jørpeland er omkranset av en nydelig natur! Her kan man oppleve både fjell og fjord. Under har vi listet opp en del lenker og tips til turer og fine steder vi anbefaler besøkende å oppsøke. Vi har mer enn Preikestolen å by på!

7-nuts turen

7 nuts turen er en topptur som går på fjellene rundt Jørpeland. Turen er på 23 kilometer + og du må forsere 1 400 høydemeter når du bestiger de 7 fjellene. Hver for seg er ikke fjellene de store utfordringene, men til sammen blir det en god utfordring. Trykk på knappen under for informasjon.

Jørpelandsholmen

Bare 10 minutters gange fra Villa Rosehagen ligger idylliske Jørpelandsholmen. Det går bro ut til holmen, og rundt hele holmen er det laget en flott turvei (fungerer godt for både barnevogner og rullestoler), og langs veien er det mange fine rasteplasser og badeplasser. Kunstverket Solspeilet ligger på Klungsholmen like utenfor holmen, og en annen lokal kunstner har laget fine treutskjæringer på flere av trestammene rundt om. På holmen er det også en flott frisbeegolf-bane som er i flittig bruk. Vi anbefaler en tur ut på holmen!


30 Turtips

Reisemål Ryfylke har laget et hefte med 30 turtips på turer i Ryfylke. Flere av turene har startpunkt på Jørpeland. Klikk på bilde for å komme til oversikten og turbeskrivelsene. God Tur!

Kajakk og SUP-utleie

Like nedenfor Villa Rosehagen har Fjord Expeditions utleie av kajakker og SUP-brett.  Jørpelandsvågen er et nydelig utgangspunkt for fine opplevelser på fjorden! Klikk på bilde for å komme til hjemmesiden og lese mer om tilbudene.


Stisykling

Dalen Stisenter åpner de første ferdige løypene 1. mai 2021. Det er Ryfylke Sykkelklubb som står bak satsingen på å gjøre Strand kommune til et attraktivt reisemål for sti-syklister.  Dalen Stisenter ligger like ved Kraftstasjonen og Jørpelandselva, ca. 5 min. med bil fra Jørpeland sentrum. Stisenteret er under utvikling og flere stier vil etterhvert komme på plass på begge sider av Jørpelandselva.  Klikk på bilde for mer info. 

UT.no

På ut.no, eller ved å laste ned appen UT, kommer du inn på Den Norske Turistforeningen sin side med et hav av turmuligheter, turbeskrivelser, turtips og kart! Det ligger mange flotte turer fra Strand kommune her, klikk deg inn via bilde og søk på område du vil på tur i!


Badeplasser

På Jørpeland kan det bades i både saltvann, ferskvann og elver. Barkavika, Kuvika, Nordlys og Jørpelandsholmen har fine strender. I Jørpelandselva kan det bades flere steder, den mest populære er Stemmen. Følg Dalaveien oppover Jørpelandselva fra sentrum, så ser du Stemmen på høyre hånd etter 5. minutters kjøring. Anbefales!

Golf i flere varianter


Preikestolen Golfklubb

Halvveis opp til Preikestolen Fjellstue fra Jørpeland ligger Preikestolen Golfklubb.  Klikk på bilde for å komme til deres hjemmeside.

Frisbeegolf på Jørpelandsholmen

På Jørpalndsholmen, bare 10 min. gange fra Villa Rosehagen ligger en flittig brukt frisbeegolf-bane. Ta med familie, venner og frisbee, og slå dere løs i nydelig natur!