Livet i Villaen

Since 1912


 Vår matprofil

Vår profil er lokalt og regionalt forankret! Men noen ganger tar vi dere med lenger ut. Både i Norge og i verden. Husmor er fra Finnmark, og knytter gjerne inn produkter og matvaner fra denne delen av Norge.

Ryfylke har fantastiske råvarer. Vi bor midt i matfatet!

Vårt matløfte er: 

Laget med respekt og kjærlighet til råvaren - smakfullt og nok i magen!

Vår historie

Det vakre trehuset i Jugend stil, ble bygget i 1912 som driftbestyrerbolig for Stavanger Steel.

Huset har gjennom tidene fått navnet «Grahamshuset», oppkalt etter George Marlow Graham som kom til Jørpeland i 1924. Han jobbet som driftsbestyrer på stålverket til sin død i 1956.

Huset var på den tid et penere hjem i ei lita industribygd, hvor de sosiale forskjellene var store. Graham og andre bestyrere levde flott med tjenerskap og en flott og innelukket hageanlegg med egen ørretdam.

I dag finnes det ca. 90 forskjellige rosearter i hagen. De historiske rosene ble donert av Idar Jansen, en av Norges beste rosekjennere, med bosted på Jørpeland. I blomstringen dufter det fantastisk, og det er et vakkert syn sammen med den flotte utsikten mot Jørpelandsvågen og havna. I hagen finnes det også stålskulpturer som er en del av kunstprosjektet, Melting Pot.

Vår beliggenhet

Stedet ligger rett ved Jørpeland sentrum med handlegate. Villa Rosehagen er også kun en fem minutters gange fra den vakre Jørpelandsholmen, som er blitt et friområde med strender og vakre treutskjæringer. Her kan man beskue «The Norwegian Stonehenge» Solspeilet på Klungsholmen. I tillegg er vi i umiddelbar nærhet til Preikestolen.

Tidligere har huset rommet både barnehage, lysstøperi og galleri.

Vår restaurant i Rosehagen er åpen hver dag, hele året. Vi arrangerer alle typer arrangementer slik som konserter og utstillinger. Vi lager ferdige pakker med alt fra transport, underholdning, mat og drikke. Vi formidler så gjerne vår historie til selskaper og andre lag. Vi har alle rettigheter!

Vi har også et lite skafferi. Med andre ord, en liten butikk som inneholder litt av hvert i hyllene.

Skafferiet ligger i den gamle slakterbutikken i vågabakken.