Arrangement

Maleriutstilling

8.-18. september 

Av Karin Christensen

Natur og industri

Karin Christensen stiller ut malerier i stuene hos oss 8.-18. september. Hennes akvareller er inspirert av gåturer langs sjøkanten i Strand og av lokale motiver.

Karin viser også mange nye malerier fra Stålverket på Jørpeland basert på flere besøk på industri området.

Karin kommer opprinnelig fra Jørpeland og arbeider nå som kunstner bosatt i England.

Utstillingen vises som en del av Stålverksfestivalen og i samarbeid med lokale kunstnere.

Åpent når restauranten er åpen. Velkommen!


Stålverksfestival 

8. - 11. september

Historien om Stålverket er også historien om Jørpeland og alle de som bor og har bodd i denne bygda. Fabrikkbygningene, arbeiderpensjonatet, Verkshotellet og alle
stålverkshusene i stålverksbyen er deler av den mosaikken som omslutter jørpelandskulturen. De som skapte kulturen - arbeidsinnvandrerne og de som bodde der fra før, og generasjonene etter disse - har satt sine spor på Jørpeland. Ett hundre og ti år etter stålverksetableringen er det på tide med en festival for å markere og feire stålbyens historie! Vi inviterer både jørpelendinger og andre interesserte som har lyst å oppleve historiefortellinger og kunstopplevelser som på ulike vis har en tilknytning til Stålverket og Jørpeland - og til verden der ute. 
Hjertelig velkommen til fire flotte dager med historie og humor, blues og bedriftskultur, nostalgi og nærbilder, fortellinger og framtidsvisjoner!